erfgoedwijs noord-holland

financiën/fondsen

Fondsen voor ijzersterke plannen in musea

De economische crisis laat ook zijn sporen na in de culturele sector. Bezuinigingen bij de overheid, fondsen die minder te besteden hebben en bedrijven die kritisch naar hun sponsorbijdragen kijken. En toch zijn er de vele ambities die een museum ook in deze tijd wil realiseren. Des te belangrijker om deze mooie ideeën in een sterk plan te formuleren.

Op 27 mei organiseerden wij in het Zaans Museum een dag die in het teken stond van fondsen en werven.
Kees Plaisier, adviseur op het gebied van museummanagement, verzorgde een inleiding over hoe je een projectplan formuleert en wat daarvoor in de museumorganisatie nodig is. LAgroup, cultureel adviesbureau, gaf deze dag tips voor het formuleren van ijzersterke plannen. Adviseurs Johan Idema en Roel van Herpt hebben, naast de onderden plannen die zij de afgelopen jaren zagen, nog eens vijftig nieuwe plannen gelezen met de bril op van de financier. Tevens hebben ze met medewerkers van verschillende fondsen gesproken. Op basis hiervan hebben ze hun boek geschreven met de titel “De zin die kleefde” dat moet leiden tot sterkere en creatievere plannen waaraan financiers graag willen bijdragen. Tijdens de trainingsdag deden de deelnemers een korte pitch (presentatie) van het project waarvoor ze fondsen zoeken.

Onder downloads op deze pagina is de powerpointpresentatie van Kees Plaisier te downloaden. De publicatie “De zin die kleefde” bij LAgroup te bestellen via secretariaat@LAgroup.nl
Informatie bij adviseur Jan Sparreboom.
downloads Download de powerpointpresentatie van Kees Plaisier